Ny hälsoekonomisk analys presenterad på ACC styrker kostnadseffektiviteten i Acarix CADScor System

Acarix, ledande aktör inom akustiskbaserad hjärtdiagnostik, tillkännager idag resultaten från en presentation på årets American College of Cardiology kongress (ACC). Forskare vid Massachusetts General Hospital, under ledning av Suzanne Baron, MD, MSc, Director of Interventional Cardiology Research, har analyserat CADScor-systemets kostnadseffektivitet för utvärdering av kranskärlssjukdom (CAD) hos patienter som skickas till akutmottagningen med bröstsmärta.

”Forskning och kliniska data summerar att nästan 13% av patienter som upplever bröstsmärta, och som har låg risk för hjärtsjukdom, genomgår onödiga hjärtundersökningar utöver konventionell EKG och enzymanalys", kommenterar forskare Suzanne Baron. "Detta leder inte bara till ökade sjukvårdskostnader utan även till felaktig allokering av resurser. Acarix CADScor-system har introducerats som en lovande lösning på denna utmaning. Genom att bedöma risken för kranskärlssjukdom innan mer invasiva tester genomförs, bidrar CADScor-systemet till att optimera den diagnostiska vårdprocessen och förbättra allokeringen av resurser, särskilt inom ett överbelastat område som akutmottagningen."

De viktigaste resultaten från studien visade att strategin "CADScor-First" var ekonomiskt dominerande och ledde till betydande kostnadsbesparingar jämfört med alternativa icke-invasiva hjärtundersökningsmetoder hos lågriskpatienter som sökte akutvård med bröstsmärta. Dessutom var förekomsten av missade hjärtkomplikationer med CADScor-systemet anmärkningsvärt låg, vilket indikerar att de förväntade ekonomiska fördelarna inte kompromissade med de kliniska resultaten. Dessutom hade en "CADScor-First" strategi i den studerade patientpopulationen potential att spara upp till US$ 177,8 miljoner per 100 000 utvärderade patienter.

"Vi är mycket glada över att dela resultaten från Dr. Barons analys, som belyser CADScor-systemets potential för riskstratifiering av lågriskpatienter med misstänkt kranskärlssjukdom," sade Aamir Mahmood, Acarix VD. "Denna studie bekräftar det omfattande värdeerbjudandet som CADScor-systemet innebär för patienter, läkare och försäkringsbolag. Patienter gynnas av att få resultat snabbt vid vårdtillfället, vilket lindrar den ångest som är förknippad med väntan. Läkare kan enkelt och snabbt bestämma nästa steg, vilket förbättrar kostnadseffektivitet för hälso- och sjukvårdssystem genom att minska på onödig testning."

Formulärets överkant