Acarix lämnar in ansökan om handel av bolagets aktie på OTCQB-marknaden i USA

New York, New York, 5 april 2024 – Acarix, ledande inom akustisk- och algoritmbaserad hjärtdiagnostik, meddelar idag inlämnandet av en ansökan om handel av Acarix-aktien på OTCQB handelsplattform. Efter godkännande kommer Acarix aktier parallellt med sin nuvarande First North Growth Market notering att kunna handlas med en amerikansk tickersymbol och en aktiekurs i USD.

OTCQB är en handelsplattform i USA som drivs av OTC Markets Group, som ett alternativ till notering på Nasdaq New York och NYSE. Handel på OTCQB ökar tillgängligheten till den amerikanska kapitalmarknaden och efter godkännande kommer Acarix aktier att handlas med en amerikansk tickersymbol. Handel sker i USD under amerikanska öppettider.

"Efter registrering av den senaste riktade emissionen så innehas cirka 20 procent av aktierna i Acarix av amerikanska investerare och vårt kommersiella fokus ligger på USA-marknaden. Vi vill göra det enklare för nordamerikanska investerare att kunna handla med Acarix-aktien och även öka vår exponering mot ännu fler amerikanska investerare”, kommenterar Aamir Mahmood, VD för Acarix AB.